Maison Les Fraysses

Maison Les Fraysses

Koekoek

2012Posté par Geerts - Baeten 2012-04-30 09:00:58

29 april 2012

Wat is er zaliger dan ’s morgens wakker te worden met vrolijk kwebbelende vogels? ‘k heb altijd al liever een haan horen kraaien dan een vrachtwagen die optrekt na een rood licht. Alleen, als die vrolijk kwebbelende vogel al 3 weken na elkaar, dag na dag een koekoek is …. En dan bovendien een die altijd zijn zin krijgt …. Dan komen er vreemde moordgedachten in me op. Ik heb mezelf altijd beschouwd als natuurliefhebber, dierenliefhebber, maar bij die koekoek denk ik dromerig terug aan mijn vava. De duiven die niet goed vlogen of te oud waren: de kop eraf. Jongens, al drie weken van zodra het even droog is, dat eentonige “koekoek … koekoek ….” En gegarandeerd dat het enkele uren later regent. Nu ook weer trekt een fiks onweer voorbij. Maar, het is ‘exceptionnelle’ volgens de Fransen. Dat horen we al sinds wij hier toekwamen begin december. De winter was ‘exceptionnellement’ lang en koud; zo’n winter komt maar eens in de 20 jaar voor. Maart was dan weer ‘exceptionellement’ warm, er was al sprake van waterrantsoenering. En april is natuurlijk te nat. Er mag niet meer gevaren worden op de Lot wegens te hoge waterstand en te grote stroming. Onze eigenste vijver loopt bijna over, terwijl we hem in maart moesten bijvullen om de vissen die de winter overleefden nog enige ruimte te bieden. Er zijn zelfs groene grasvelden. Dat dit een ‘exceptioneel’ jaar was, dat wisten wij al wel. Je start niet elk jaar een chambre d’hôtes in Frankrijk, maar dat het voor het ganse zuidwesten ‘exceptionnel’ zou zijn hadden we nooit voor mogelijk gehouden.

Voordeel van dit weer is, dat je geen behoefte voelt om in de tuin te werken. Dat het zelfs zo goed als onmogelijk is. Zo kunnen we flink doorwroeten in de kamers. De Bergère en de Vigneron zijn klaar. In de Jardinier heeft Paul de laatste weken hard gewerkt en die is nu ook klaar (als de loodgieter het toilet en de lavabo nu nog wil komen aansluiten tenminste). We moeten ze dan nog wel aankleden, maar dat is peanuts, vergeleken met de rest van het werk. Maar ze moet wel klaar zijn, want vanaf volgende week hebben we 3 weken doorlopend gasten. En zoals we tijdens de generale repetitie in de tweede week van de paasvakantie ondervonden, werk je niet meer aan kamers als er gasten zijn!

Opening was voorzien op 29 april, maar die zal dus een weekje vertraging oplopen. Wij hebben ons tenslotte al wel “uitzonderlijk” goed aangepast aan de franse gewoonten!

  • Commentaires(0)//blog.maisonlesfraysses.eu/#post3