Maison Les Fraysses

Maison Les Fraysses

Uit het dagboek van Maison Les Fraysses

2012Posté par Geerts - Baeten 2012-07-19 23:12:32

Uit het dagboek van Maison Les Fraysses

14 juni 2012

Vanavond zette het feest van Constans in met een grote Lotto. We namen niet deel vermits we Greet en Eric hun laatste avond in schoonheid wilden laten doorbrengen met een lekker etentje in ‘La Truite Dorée’. En dat was zoals altijd weer zeer geslaagd. En niet alleen vanwege het lekkere eten en de gezellige sfeer. We werden namelijk uitgenodigd om in het najaar samen met andere uitbaters van B&Bs, restaurants, bootverhuurbedrijven e.d. uit de streek het einde van het seizoen te komen vieren. Weeral iets om naar uit te kijken dus. En toen we gingen vertrekken hebben we nog vlug kennis kunnen maken met onze “buren” van ‘La Grange de Jaillac’. Brabanders die 5 jaar geleden al de Lot ontdekten en een chambres d’hôtes overnamen in Francoulès. Véronique heeft ons direct een kaartje gevraagd en de volgende dag al ons bij een klant aanbevolen! Van samenwerking gesproken! Daar kon zelfs de eerste prijs bij de lotto het niet bij halen natuurlijk.

15 juni 2012

Tweede feestdag. De hitte kon ons echter niet verleiden naar de pétanque wedstrijd te gaan kijken. Het was heerlijk vertoeven aan het zwembad J. Voor de ‘repas’ hadden we de week voordien al ingeschreven. Dus wij om 20H met onze zondagse kleren naar de salle de fêtes. Gelukkig kunnen wij te voet gaan, want elke mogelijke parkeerplaats was al ingenomen. Achter de paardenmolen, het eendjes-vissen-kraam en het schietkraam stonden lange tafels opgesteld. Uit een snelle telling bleek er gedekt voor +/- 200 eters! Tijdens het aperitief heeft de élue die we al kenden van de vorige happening en van op de mairie ons nog wat ingelicht over de gewoonten en gebruiken van de streek en ons her en der voorgesteld. Na 1 ½ uur konden we aan tafel. We zaten tussen twee groepjes in, maar aan beide zijden waren het prettige, praatgrage mensen. Deze keer konden we rustig, en lekker, eten zonder dansonderbrekingen.

Het orkest van Jean Ribul kwam pas in actie na het dessert. We waren er al van verschillende kanten op gewezen dat het hier over het beste orkest uit het ganse zuiden ging. En zij brachten inderdaad geen slechte show! Een heel uitgebreid repertoire met goeie stemmen. Van Moulin Rouge acts, franse klassiekers en muzettes tot Elvis, Whitney Houston en Barry White. Toen rond 12.30u enkele druppels vielen grepen we die kans aan om te vertrekken, maar ruim een uur later hoorden we nog steeds de muziek doorgaan. Constans kent er meer van dan Pradines, zoveel is zeker.

16 juni 2012

Derde dag. Deze was zeer gevuld, maar weer lieten we het grootste deel van de activiteiten aan ons voorbijgaan. De huldiging van de overledenen hadden we tenslotte als eens meegemaakt. Geen idee wat het aperitiefconcert inhield. We hadden gedacht daar bij ons ook wel iets van te horen, maar niets daarvan. Ook de kinderanimatie en de thé dansant gingen voorbij zonder ons. Voor de paëlla echter waren we ook ingeschreven (is eten dan misschien toch onze grootste drijfveer?). Spijtig genoeg werd deze binnen geserveerd. Dat kon omdat er veel minder aanwezigen waren, maar buiten zou hij nog lekkerder geweest zijn.

Na de verplichte cabécou en het dessert startte ook nu de muziek. Los Amigos: een accordeonist, een muziekband en een slechte zanger die spaanstalige meezingers brengen. Passo doble, tango, mars, wals, noem maar op, maar zo erbarmelijk gezongen! Het grootste deel van de aanwezigen amuseerde zich echter wel, want er werd flink gedanst en gelachen. Onze tafelgenoten waren deze keer niet zo opgewekt en vrolijk, en zo werd voor ons al vlug duidelijk dat we deze avond volgend jaar maar zullen overslaan. Trop is toch teveel hé!

30 juni 2012

Nu hebben we nóg een dorpsfeest mogen meemaken. Toen Paul woensdag onze papieren voor de aangifte van de toeristenbelasting bij de mairie ging afgeven ontmoette hij onze landgenoten uit Moncoutié (gehucht van Valroufié zoals ook Constans er een is). Willy en Francine nodigden ons uit om mee te gaan naar het feest in Saint Henri (gehucht van Cahors). Na het aperitief bij hen thuis gingen we samen met hun buren op pad. Al vlug bleek dat Willy en Francine zeer gekend en geliefd waren in Saint Henri. Maar ook wij kregen direct de nodige aandacht. Op het menu stonden moules frittes! En het waren nog lekkere mosselen ook; gegaard op de BBQ en met kruiden bestrooid. En alles à volonté nog wel. Dan natuurlijk … cabécou en abrikozen-amandeltaart als dessert. Als afsluiter een kopje koffie om dan weer de benen te strekken met ‘Solenzara’. Beter dan Los Amigos, maar niet zo goed als Jean Ribul. Na de tombola uitslag reden we terug naar Moncoutié om daar nog een afzakkertje te drinken en wat bij de praten. Na een afspraak voor een etentje begin augustus, reden we weeral wijzer en tevreden terug naar huis.

6 juli 2012

Guy en Ingrid willen wijn proeven. Maar waar? Wat? Hoe? Awel, wij zullen eens meegaan.

In Villa Malbec, naast de toeristische dienst in Cahors, kan je voor 3 Euro 3 wijnen proeven uit 3 categorieën: -7 Euro, 7 tot 15 Euro en + 15 Euro. Ben je met z’n vieren kan je het glas doorgeven en 12 wijnen proeven natuurlijk! Ondertussen krijg je uitleg over de wijn die je proeft. Nadien kan je dan de beste wijn bekronen met een bezoek aan het domein. En een proeverij … Château Gaudou was onze topper en dus maakten we een afspraak voor een bezoek nog diezelfde namiddag. Een schitterend gelegen Gaudou lag blakend in de zon op ons te wachten. Na de proeverij en aansluitende bestelling kregen we een korte rondleiding (het is dan ook een kleine château). En ’s avonds proeven we de aanbevolen wijn bij het menu in La Truite Dorée. En zo werken wij altijd maar, 7 dagen op 7 tot ons 65!

18 juli 2012

36°C, cri-cris en cigales laten van zich horen (de koekoek is gelukkig verdwenen met de noorderzon) en gras en bloemen beginnen er gevaarlijk bruin uit te zien. Op de radio worden waarschuwingen gegeven i.v.m. brandgevaar. Het zwembad lonkt en al snel zijn Elise en Hanne niet meer te houden: ze gaan zwemmen. Het gejoel van kinderen, het gesjirp van krekels en cicaden, hoe eentonig ook, vormen een mooier orkest dan welk ander ook dat we dit jaar al hoorden. Hiervoor doen we het, toch? En het Cahors Blues Festival zal flink zijn best moeten doen om dit te overtreffen!

  • Commentaires(0)//blog.maisonlesfraysses.eu/#post5