Maison Les Fraysses

Maison Les Fraysses

Groen!

2012Posté par Geerts - Baeten 2012-10-25 22:47:17

Neen, dit is geen (te) late verkiezingspropaganda. Al levert groen hier ook harde strijd, zij het dan tegen geel, bruin een rood. Na de “extreme” droogte van de zomer die alles deed wegkwijnen, gras, bloemen, struiken, tot bomen toe, zijn de grasvelden nu terug groen. Alles leeft weer een beetje op. Ook geen staalblauwe hemel meer, maar blauw met prachtige wolkenformaties. De zon die daar dan doorbreekt en alles die speciale kleur geeft. ’s Morgens kijken we vanop het terras uit op een sprookjesachtig landschap met nevelslierten boven de Lot en de valleien en ’s avonds is het genieten van de kleurenpracht van de ondergaande zon op de al zo kleurrijke bossen.

De sedum bloeit en bij het passeren vliegt een blauwe wolk vlindertjes op. Allerlei soorten bijen, hommels en kevers slaan hun wintervoorraad op. De mussen scharrelen en kwetteren er weer op los onder de dakpannen en ook de rest van de vogels doen wat ze moeten doen: zaden en vruchten zoeken die nu volop aanwezig zijn. Een roodborstje kwam het dakgebinte van onze salon en eetkamer inspecteren (en vond het goed, want hij/zij heeft er de tijd voor genomen om terug buiten te vliegen). Ook de vleermuizen fladderen nog rond, al zijn ze wel al vroeg op pad nu. Waarschijnlijk wordt het ’s avonds laat te koud?

Hoewel we al koele dagen hadden en mee mochten genieten van de ‘vent d’autan’ (warme, droge wind tussen Montagne Noire en Pyrenées die tot 120 km/h kan halen), is het nu rustig en heerlijk aangenaam warm. En deze winter zullen we het ook warm hebben, want het hout werd geleverd. Elke ‘stère’ werd mooi in 2 gezaagd en nu hoeven we alleen nog alle stukken van aan de poort tot aan de garage te zeulen. Krijgen we het ook nog eens warm van!

Dit is onze ‘été indien’.

  • Commentaires(0)//blog.maisonlesfraysses.eu/#post6