Maison Les Fraysses

Maison Les Fraysses

Sinterklaas

2012Posté par Geerts - Baeten 2012-12-05 20:34:08

Dag op dag 1 jaar geleden kwam Sinterklaas naar Valroufié op zijn witte merrie uit Spanje met een heleboel pakjes …. Bon, het was een Nederlandse chauffeur met een verhuiswagen uit Bonheiden, maar toch, voor ons waren het net pakjes, zo blij waren we.

We zijn hier nu dus een jaar en we hebben nog geen moment spijt gehad. Zelfs de werken, de koude winter en de natte lente konden de pret niet bederven. We hadden een reuze “seizoen”. We hebben genoten van de aanwezigheid van familie en vrienden, maar evenzeer van al diegenen die als vreemden toekwamen en als vrienden terug vertrokken. En al die leuke, brave kinderen brachten net dat ietsje extra.

Regelmatig halen we nu herinneringen op aan de voorbije zomer en kunnen we lachen om onze beginnersfouten. Zoals die keer dat we Saskia en Chris ’s avonds buitensloten en An en Juul ze moesten binnenlaten omdat wij sliepen en hun hulpgeroep niet hoorden. En de keren dat ik ’s ochtends vergat de schotel met beleg op de ontbijttafel te zetten en uiteindelijk toch iemand schoorvoetend kwam vragen of er misschien toch niet iets ontbrak. Of nog toen ik over het trapje naar de salon strompelde en de chocomousse over de vloer spetterde. Om niet te spreken over de keren dat er geen servetten lagen en de toastjes die waren aangebrand en …

Ik denk dat iedereen het erover eens is dat de Lot een mooie streek is. Al geniet iedereen er natuurlijk op een andere manier van. De hitte heeft sommigen naar grotten gelokt om daar de koelte te kunnen opzoeken. Anderen waren onversaagbaar en maakten hun wandelingen, welke temperaturen er ook heersten. Afkoelen kon achteraf wel in het zwembad. Ook de fietsers hebben kunnen genieten van de mooie natuur en de pittige hellingen. Cultuurliefhebbers bezochten dan weer een aantal bastides, châteaux of musea.

En de honger werd ’s avonds natuurlijk gestild in “La Truite Dorée”. Daar waren we trouwens enkele weken geleden nog uitgenodigd om het einde van het toeristisch seizoen te vieren, samen met anderen uit de sector (chambres d’hôtes, gîtes, bootverhuur, …). Een eenvoudig maar lekker menu en daarna … bal populaire! Laurence (wie herinnert ze zich niet) werd bovendien gevierd voor 20 jaar trouwe dienst.

En nu starten we ons tweede jaar in Les Fraysses zoals het eerste: met verbouwingen. Sinterklaas startte gisteren in de gedaante van metsers op de rez-de-jardin met het slijpen van sleuven en slopen van muren. Zo zouden we tegen april 2013 dus nog 2 kamers moeten klaar hebben én een gastenkeuken. Voorlopig is daar dus nog niet veel over te vertellen, maar we houden jullie op de hoogte via deze blog!

We hopen dat iedereen die ons dit jaar opzocht het naar z’n zin heeft gehad. Wij in ieder geval wel. Allemaal bedankt voor jullie komst en de bemoedigende woorden en waardering. Hopelijk mogen we jullie de komende vakantie nog eens ontvangen en breng dan gerust vrienden mee, we hebben dan eens zoveel kamers!

  • Commentaires(0)//blog.maisonlesfraysses.eu/#post7