Maison Les Fraysses

Maison Les Fraysses

Een sprookje

2013Posté par Geerts - Baeten 2013-05-15 20:35:20

’t Is weer lente, en de koekoek doet weer zijn best, maar daar zijn we nu al aan gewend. Een andere snoodaard maakte vorige week zijn opwachting. De 2 schattige kikkertjes waar vorig jaar ieder kind bij het buitenkomen naar zocht, werden vreselijk lawaaierige gedrochten.

Dag én nacht kwaken ze d’r op los met een halsstarrige eentonigheid (hoewel ze elk hun eigen geluid hebben) die we al van de koekoek kennen. Maar nu dus ook ’s nachts! Ramen sluiten helpt zelfs niet, want er zit een verluchtingsstrook in, en door de nachtelijke stilte klinkt het kikkergekweel nog luider. Zodra we een deur openen, met het voornemen ze te vangen, duiken ze onder. Hopelijk geven ze ’t op een gegeven moment op. Als ze een vrouwtje gevonden hebben? Dan zullen we wel helpen zoeken! Of moeten we een CD speler bij de vijver plaatsen en “Love is all” van Roger Glover spelen? Misschien gaan ze dat dan imiteren! Zijn het betoverde prinsen die op een kus van een prinses wachten? Bij deze willen we vragen alle ongehuwde prinsessen zich te melden. Na een succesvolle kus bieden we het paar graag een gratis overnachting aan.

Een andere bewoner van Maison Les Fraysses is een afstammeling van graaf Dracula. Silke ontdekte dit schattige vleermuisje toen ze via de keuken naar de 'Bûcheron' ging. Zijn/haar maatje vloog weg bij deze storing.

En dan zijn er nog zoveel andere beestjes én planten; mooie, bizarre, griezelige, lieflijke. Van sommige kan je met enige fantasie draken maken, andere lijken wel elfjes. Kortom: de Schone en het Beest.

Beelden zeggen meer dan woorden en zo zie je: wij leven in een sprookjeswereld…

  • Commentaires(0)//blog.maisonlesfraysses.eu/#post9